Kabak bitkisi

Kategori - ( )


Çeşidi çoktur. Balkabağı, helvacıkabağı, sakızkabağı ve siyam kabağı gibi türleri vardır. Kabak terbiye edilip pişirildiğinde serinliği sebebiyle sıcak memleketlerde güzel bir yiyecektir.

kabak

Kabağın faydaları : İdrar söktürür ve idrar tutukluğunu giderir. Böbrek ve mesane iltihablarını temizler. Kabızlığı giderir. Kabağın kuru asmasını dövüp sirke ve bal ile içmek; kan ile olan ishali keser. Taze kabakdan çıkarılan suyu içmek hummaya faydalıdır. Damla damla çıkarılmış suyunu şeker katıp içmek hararetden olan öksürüğe iyidir. Kabak, susuzluğu keser. Yüksek tansiyonu düşürür. Prostat'dan doğan şikayetleri izale eder. Basuru olanlar için faydalıdır. Heniz olgunlaşmamış kabağın damıltılmış suyu haricen kullanılır. İçinde bezler ıslatıp yakı etmek; Nekrise faydalıdır. Bundan başka çeşitli hararetli şişlere iyidir ve de hararetden olan şiddetli baş ağrısına da faydalıdır.

Şeker ile yapılan murabba'sı tatlılar içinde en iyisidir. Sevdayı giderir. Dimağa ve sevdavi marazlara faydalıdır. İyi kan peyda eder. Çekirdeği yenildiğinde öksürüğü keser. Göğsü yumuşatır.
Helvacı kabağının çekirdekleri sağlık bakımından işe yarar. Bu çekirdekler bağırsaklardaki tenya denilen şerit şeklindeki kurtları düşürür. 50-100 gram taze kabak çekirdeğinin kabukları çıkarılarak havanda dövülüp bal ile karıştırılarak yenecek olursa şeritleri bağırsaklardan kolaylıkla dışarıya atar.


Yorumlar

Bu yazıya Hiç Yorum Eklenmemiş
İlk yorum ekleyen siz olmak istermisiniz?


Benzer Yazılar

Alıç bitkisi
Arpa bitkisi
Günlük bitkisi
Hanım eli bitkisi
Hardal bitkisi
Hatmi bitkisi
Havuç bitkisi
Hıyar bitkisi

Rastgele Yazılar

Besinlerin Kalori cetveli
Keçiboynuzlu pekmezli un helvası
İnek sütü ve bileşimi
Akciğer cerrahi
Balgam tedavisi söktürücü bitkiler
Kuru baklagiller
Hamilelikte beslenmenin önemi
Çocuk gelişimi ile ilgili sebepler
Zayıflama Sağlıklı diyet yaparak zayıflayın.